Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/05/19.5 (1).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća te stradavanja sudionika

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Od 15. do 18. svibnja u osnovnim školama u Molvama, Kloštru Podravskom i Đurđevcu djelatnik Auto-kluba Đurđevac i policijska službenica Policijske postaje Đurđevac održali su predavanja  prema programu „Sigurno sudjelovanje biciklista u prometu“. Učenici su upoznati kako pravilno sudjelovati u prometu kao vozač bicikla, koja je osnovna oprema koju svaki biciklist mora imati, koje vrste prometnih znakova postoje i dr.
Učenici 5. razreda naknadno će polagati pismeni dio ispita na internetskoj stranici HAK-a, a nakon toga će pristupiti polaganju praktičnog dijela ispita vožnje na poligonu.

U srijedu, 17. svibnja u sklopu preventivnih aktivnosti Policijska postaja Đurđevac održala je info točku u Šemovcima usmjerenu na „Četiri ubojice u prometu“ - alkohol, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela te na mlade vozače.
Policijski službenici su građanima ukazali na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na alkoholiziranost vozača, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela, te na opasnosti kršenja drugih prometnih propisa i pozvali ih da i nadalje poštuju prometne propise.
Sudionici su savjetovani o sigurnom sudjelovanju u prometu te su upoznati s posljedicama i sankcijama koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su promotivni materijali, a poseban naglasak bio je usmjeren na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.

Danas, 19. svibnja u Kloštru Podravskom policijska postaja Đurđevac održala je info točku usmjerenu na pješake i bicikliste.
Kako je zastupljenost pješaka i biciklista u prometu sve veća, a samim time i njihova ugroženost, građani su savjetovani kako je prilikom sudjelovanja u prometu uvijek potreban dodatan oprez, skrenuta im je pozornost na najčešće prekršaje koje čine pješaci i biciklisti kao što je nepropisan prelazak ceste, ne korištenje reflektirajućih prsluka i drugih materijala, zaštitnih kaciga, konzumiranje alkohola i dr.
Kako bi se potaknulo samozaštitno ponašanje pješaka i biciklista podijeljeni su promotivni letci, prsluci, reflektirajuće trake te drugi prigodni materijali.  

Danas, 19. svibnja na Zrinskom trgu u Koprivnici, provedena je preventivna akcija Sigurno u prometu u sklopu UN tjedna sigurnosti. Preventivnu akciju provele su policijske službenice Policijske postaje Koprivnica u suradnji sa HAK-om, AK Koprivnica, Gradom Koprivnica i Dječjim vrtićima Tratinčica, Dječjim vrtićem Smješak i Dječjim vrtićem Sv.Josip.

HAK- je osmislio i postavio poligon, gdje su naši mali prijatelji pokazali zavidno znanje vožnje biciklom i romobilom. Također, provedene su edukacije o sigurnosti djece - vozačima bicikla i romobila. Posebna pozornost skrenuta je na obvezu korištenja zaštitne kacige.
Svi sudionici nagrađeni su promidžbenim materijalima Grada Koprivnice, HAK-a i Policijske uprave.



Pisane vijesti | Promet i vozila