Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/05/26.6 (2).jpg
  • Slika
  • Slika

Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća te stradavanja sudionika

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 25. svibnja u Kalinovcu, u sklopu preventivnih aktivnosti Policijska postaja Đurđevac održala je info točku usmjerenu na tzv. „četiri ubojice u prometu“ - alkohol, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela te na mlade vozače.
Građanima je ukazana nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na alkoholiziranost vozača, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela, te na opasnosti kršenja drugih prometnih propisa i pozvali ih da i nadalje poštuju prometne propise.
Također, prisutni su savjetovani o sigurnom sudjelovanju u prometu kao i o posljedicama i sankcijama koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su i promotivni materijali.
 
Jučer 25. svibnja i danas, 26. svibnja u Osnovnoj školi u Sokolovcu i Rasinji  održan je pismeni i praktični dio polaganja ispita - vožnja biciklom na postavljenom poligonu.
Učenici su polagali pismeni dio testa na Internet stranicama Hrvatskog autokluba, a nakon toga su vožnjom na poligonu polagali praktični dio ispita. Testiranje su proveli djelatnici HAK-a uz prisustvo policijskih službenika Policijske postaje Koprivnica.
Prije početka vožnje biciklom, održana je kratka edukacija te su djeca savjetovana kako se sigurno kretati biciklom u prometu, ponovili su znakove koje daje policijski službenik u raskrižjima, te im je skrenuta pozornost na obvezu upravljanja tehnički ispravnim biciklom uz korištenje zaštitne kacige. Čestitamo svim učenicima koji su položili i dobili svoje vozačke dozvole.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica