Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/08/info.tocka.Dj.25.8.2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su promotivni materijali policijske uprave

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Tijekom tjedna u sklopu preventivnih aktivnosti u Kalinovcu policijska službenica Policijske postaje Đurđevac održala je info – točku usmjerenu na „Četiri ubojice u prometu“ - alkohol, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela te na mlade vozače.
 
Tom prilikom građanima je ukazano na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na alkoholiziranost vozača, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela te na opasnosti kršenja drugih prometnih propisa.
 
Također, policijska službenica Policijske postaje Koprivnica održala je info – točku u Starigradu usmjerenu na bicikliste. Biciklistima je skrenuta pozornost na obveze kojih se moraju pridržavati kao sudionici u prometu te na sankcije i posljedice ukoliko ih se ne pridržavaju.
 
Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Križevci su u Križevcima u Ulici Tadije Smičiklasa i na Trgu J. J. Strossmayera te u mjestu Gornja Rijeka, održali info točke usmjerene na sigurnost djece – polaznika osnovnih škola uoči početka školske godine te tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ i mlade vozače, pješake, vozače osobnog prometnog sredstva, vozače bicikala i vozače mopeda i motocikala.

Ovom prilikom su svi vozači upozoreni na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko se istih ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni materijali, a poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.

Cilj ovih preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika i imovine.
 

Pisane vijesti