Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/11/9794071_2322855.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sve sudionike u prometu i nadalje pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa

Foto: Ilustracija

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom tjedna u OŠ u Legradu policijski službenici održali su edukaciju učenicima prvih razreda na temu samozaštitnog ponašanja odnosno korištenja sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige i korištenje reflektirajućih materijala prilikom kretanja u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala.

Policijske službenice posjetile su Dječji vrtić Tratinčica, objekt Opatička, kojom prilikom su provele edukaciju predškolskoj skupini djece, vezano za sigurno kretanje pješaka i biciklista u prometu te korištenja osobnih prijevoznih sredstava. Najmlađim sudionicima u prometu uručeni su preventivni materijali za bolju vidljivost.

Također, u OŠ Vladimir Nadzor u Križevcima održana je edukacija polaznika Školske prometne jedinice, kojom prilikom su učenici educirani o ulozi školske prometne jedinice, kretanju pješaka i biciklista, značenju prometnih znakova i regulacijom prometa u zoni škole.

Nadalje, policijski službenici su na području Koprivnice održali info točke usmjerene na mlade vozače i ostale sudionike u prometu. Posebna pozornost skrenuta je na „4 glavne ubojice u prometu“, događanje prometnih nesreća, opasnostima korištenja mobitela i obvezu korištenja sigurnosnog pojasa od strane svih osoba u vozilima.

U Đelekovcu i Novigradu Podravskom u sklopu organiziranih tehničkih pregleda traktora, održana je edukacija kojom prilikom je vozačima traktora skrenuta pozornost na poštivanje prometnih propisa, posebice na tehničku ispravnost vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, prijevoz osoba u traktoru i priključnim vozilima, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, čišćenje blata s prometnica i drugo.

Tijekom provođenja preventivno-represivnih aktivnosti u sklopu proslave „Martinja“, održana je info-točku u Virju. Vozačima i putnicima skrenuta je pozornost na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola i događanja prometnih nesreća.

U Koprivnici i Križevcima održane su smotre vozila u sklopu zimske službe kojom prilikom je izvršen pregled voznog parka koji će održavati prometnice u vrijeme nastupanja zimskih uvjeta.

Sve sudionike u prometu i nadalje pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa.
 

Stranica