Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/3/IMG-20240321-WA0005.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna održane su brojne preventivne aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna održane su brojne preventivne aktivnosti, pa su tako na području Policijske postaje Koprivnica i Policijske postaje Đurđevac održane info točke usmjerene na mlade vozače, vozače osobnih prijevoznih sredstava i bicikala, kretanje pješaka i tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Sudionici u prometu educirani su o sigurnom sudjelovanju u prometu, te su im uručeni preventivni materijali.
 
Policijske službenice su kod dječjeg vrtića u Đelekovcu kontrolirale korištenje dječjih autosjedalica u automobilima, te su roditelje educirale o pravilnom prijevozu djece. Također, u dječjem vrtiću u Legradu održana je edukacija roditeljima o sigurnom prijevozu djece u vozilima, pravilnom načinu postavljanja dječjih autosjedalica i pravilnom korištenju sigurnosnog pojasa. Tom prigodom istaknuta je važnost pripreme djece na pravilno kretanje u prometu na putu od kuće do škole. Upućen je apel roditeljima da poštuju prometne propise koji se odnose na korištenje sigurnosnog pojasa, brzine kretanja i konzumaciju alkohola.
 
Nadalje, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke su u prostorijama Doma za djecu „Sveti Marko Križevčanin“ za učenike od prvog do osmog razreda održali edukaciju vezano uz preventivne projekte „Zajedno protiv govora mržnje“ i „Sigurnost i zaštita djece na internetu i društvenim mrežama“ (vršnjačko nasilje, elektroničko zlostavljanje, ovisnosti o internetu i video igricama), te opasnostima koje vrebaju na internetu (govor mržnje, verbalno nasilje i sl.).    
 
U sklopu nacionalne kampanje „Web heroj“ policijski službenici su u gradskoj vijećnici Grada Križevaca održali edukaciju za 28 zaposlenika gradske uprave. Također, u prostorijama JVP Koprivnica održana je edukacija za 12 djelatnika JVP Koprivnica i Županijskog centra 112. Tom prilikom policijski službenici osvrnuli su se na različite vrste prijevara poput: prijevare s računima, investicijske prijevare, direktorske prijevare, prijevare putem online kupnje, romantične prijevare, „phishing“ mrežne krađe identiteta, krađe identiteta SMS-om, lažnih stranica banaka, krađe identiteta pozivom, zlonamjernih programa za mobilne uređaje i slično. Prisutnima su dati savjeti kako se zaštiti od navedenih prijevara te su im podijeljeni preventivni materijali kampanje.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica