Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/6/Preventivne aktivnosti 17.6 (1).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali nekoliko preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u suradnji s Auto klubom Koprivnica u Osnovnoj školi u Rasinji te u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec i „Vladimir Nazor“ u Križevcima održali polaganje prometnih propisa za vozače bicikala u petim razredima i edukacije o sigurnom kretanju pješaka i vozača bicikala.

Također, policijski službenici sudjelovali su na „Dječjem sajmu“ u Osnovnoj školi u Virju, kojom prigodom su učenike i posjetitelje sajma educirali o kretanju pješaka, sudjelovanju biciklista i osobnih prijevoznih sredstava u prometu, opasnostima nepravilne uporabe mobitela u prometu, pravilnoj uporabi sigurnosnog pojasa te su prisutne savjetovali o sigurnom sudjelovanju u prometu. Na istu temu održana je i info točka u Đurđevcu.

Učenici drugih razreda Osnovne škole Podolice iz Koprivnice posjetili su Policijsku postaju Koprivnica te im je prezentiran rad policijskih službenika, radne prostorije, vozila i oprema za rad. Tom prigodom održana je edukacija o sigurnom sudjelovanju u prometu pješaka, vozača bicikala i e-romobila, te je provedeno natjecanje iz poznavanja prometnih pravila.

Nadalje, u dječjem vrtiću Zrno u Virju najmlađim sudionicima u prometu prezentiran je rad i oprema policijskih službenika prometne policije, a tom prilikom djeca su učila o sigurnom sudjelovanju u prometu, te zašto je važno koristiti autosjedalicu i sigurnosni pojas.
 

Pisane vijesti