Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/7/29.7.2024 (1).jpg
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali niz preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna pripadnici Jedinice prometne mladeži Grada Koprivnice proveli su preventivne aktivnosti usmjerene na nepropisno parkiranje vozila i poštivanje prednosti prolaska u prometu. Nadalje vozače bicikala i osobnih prijevoz sredstava savjetovali su o pravilnom prelaženju preko pješačkih prijelaza s ciljem smanjenja stradavanja u prometnim nesrećama.

U Đurđevcu, Križevcima i Carevdaru održane su info točke usmjerene na tzv. 4 glavne ubojice u prometu, na vozače mopeda i motocikala, pješake, mlade vozače te vozače bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Tom prilikom sudionicima u prometu dati su savjeti za sigurno i pravilno sudjelovanje u prometu.

Policijski službenici su u nedjelju, 28. srpnja na području vikend naselja Šoderica provodili preventivnu akciju „Sigurno na vodi“. Ostvarena je komunikacija s više desetaka građana vezano uz kodeks sigurnosti na vodi, odnosno upoznati su sa savjetima i preporukama struke, te koje opasnosti prijete tijekom kupanja na jezerima i rijekama i što učiniti ukoliko se nešto dogodi.

Nadalje, kako se s visokim temperaturama zraka znatno povećava opasnost od mogućnosti dehidracije i stradavanja djece ostavljene u vozilima, policijski službenici su tijekom proteklog tjedna na više lokacija Koprivničko-križevačke županije provodili preventivnu akciju „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!“ kako bi upozorili roditelje kao i sve koji brinu o djeci, da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

Tijekom provođenja preventivnih akcija građanima su podijeljene preventivne brošure i prigodni promidžbeni materijali.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica