Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/8/poštujte naše znakove.jpg
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali niz preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u Koprivnici održali info-točku u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“.

Preventivna aktivnost bila je usmjerena na djecu i roditelje s ciljem sigurnog kretanja u prometu tijekom nove školske godine.

Djeci su dati savjeti kako se pravilno kretati u prometu prilikom odlaska u školu i povratka kući, obvezi korištenja zaštitne kacige i reflektirajućih materijala tijekom smanjene vidljivosti i noću.

Roditelji su savjetovani da upoznaju dijete koji je najsigurniji put kretanja od kuće do škole te kako na siguran i pravilan način prevoziti djecu u vozilima, a posebno im je skrenuta pozornost na prilagođavanje brzine kretanja vozila u zonama škola i vrtića.

Nadalje, policijski službenici su na području Policijske postaje Koprivnica na nekoliko lokacija održali info-točke usmjerene na mlade vozače, tzv. „četiri ubojice u prometu“, vozače bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Tom prilikom skrenuta im je pozornost na odgovorno i savjesno ponašanje te kako sigurno sudjelovati u prometu.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila