Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici održali su niz preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijske službenice Policijske postaje Koprivnica su u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ održale edukaciju učenicima prvih razreda Osnovne škole u Đelekovcu, Legradu, Novigradu Podravskom i Đuro Ester u Koprivnici, te u njihovim područnim školama u Imbriovcu, Delovima, Kutnjaku, Selnici Podravskoj i Velikom Otoku. Edukacije su provedene u suradnji s HAK-om Koprivnica.

U dječjem vrtiću Vrapčić u Đelekovcu policijske službenice održale su edukaciju polaznicima vrtića s posebnim naglaskom na kretanje pješaka i biciklista u prometu.
U Osnovnoj školi u Koprivničkom Ivancu u sklopu roditeljskog sastanka, policijske službenice skrenule su roditeljima pozornost na sigurno i pravilno sudjelovanje u prometu učenika prvih razreda, te na poštivanje prometnih propisa u zonama škola i dječjih vrtića.

Također, u COOR-u Podravsko sunce održana je edukacija učenicima prvih razreda i polaznicima dječjeg vrtića. Tom prilikom najmlađi sudionici u prometu upoznati su s najvažnijim pravilima za sigurno sudjelovanje u prometu: kako prijeći preko ceste, čemu služi nogostup i pješački prijelaz, korištenje sigurnosnog pojasa i dječje autosjedalice, kako se kretati u noći i uvjetima smanjene vidljivosti, opasnostima prilikom korištenja mobitela u prometu, te kretanju osobnim prijevoznim sredstvima i biciklima.

Polaznicima vrtića i učenicima prvih razreda uručeni su preventivni materijali za bolju vidljivost i veću sigurnost u prometu.
 
 
 

Stranica