Preventivni projekt - „Biciklima sigurno u prometu“

Slika PU_KK/Vijesti/2012/03/Bicikli-u-prometu.kž.1.300.gif

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U četvrtak, 1. ožujka, u 11 sati u prostorijama Gradske vijećnice u Križevcima, u organizaciji Policijske postaje Križevci i Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Križevaca, održan je radni dogovor vezano uz provođenje projekta „Biciklima sigurno u prometu“, na kojemu su uz predstavnike policije i grada Križevaca, bili nazočni i predstavnici osiguravajućih društava „Velebit“ d.d., „Euroherc“ d.o.o., „Croatia osiguranje“ d.d., „Jadransko osiguranje“ d.d., „Merkur osiguranje“ d.d. i „Grawe Hrvatska“ d.d. 

Nakon uvodne riječi gospodina  mr. sc. Mladena Tenodija, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Križevaca i načelnika Policijske postaje Križevci, gospodina Abela Cara, izloženo je stanje sigurnosti u cestovnom prometu kako za područje Policijske uprave koprivničko - križevačke tako i za Policijsku postaju Križevci s naglaskom na stradavanju vozača bicikala te važnosti  korištenja reflektirajućih prsluka kao jednim od važnijih čimbenika sigurnosti rečene kategorije vozača u cestovnom prometu. 

Svi nazočni načelno su podržali provođenje projekta te  će se u isti uključiti na način da će donirati  određeni broj reflektirajućih prsluka koji će se tijekom ožujka podijeliti biciklistima u prometu i na taj način sudjelovati u zaštiti života i zdravlja svih sudionika u prometu.



Stranica