Promet: Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U prometnim nesrećama dvije osobe su ozlijeđene

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 25. studenoga oko 10.30 sati u Svetom Ivanu Žabnom na Trgu Karla Lukaša 41-godišnji vozač upravljao je prije položenog vozačkog ispita osobnim automobilom Daewoo zagrebačke registarske oznake kojemu je isteklo važenje prometne dozvole. Zbog nepropisnog kretanja vozilom je sletio van kolnika u odvodni kanal, udario u betonski kolni ulaz te se prevrnuo na krov. Vozač je ozlijeđen, kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 25. studenoga oko 18.50 sati u Koprivnici u Ulici hrvatske državnosti 22-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Križevačkom ulicom oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Dacia koprivničke registarske oznake, kojim je upravljala 55-godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara vozila, a vozačica je zadobila lakše ozljede. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 25. studenoga oko 10.15 sati, u Koprivnici na Varaždinskoj cesti 31-godišnja vozačica upravljala je teretnim automobilom Peugeot zagrebačke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu vozilom je udarila u teretni automobil Opel koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 42-godišnji vozač. Protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 25. studenoga oko 11.20 sati, u Koprivnici na Varaždinskoj cesti 28-godišnji vozač upravljalo je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu vozilom je udario u osobni automobil Ford koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 48-godišnja vozačica. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 25. studenoga oko 11.40 sati, na parkiralištu, u Đurđevcu u Ulici Vladimira Nazora 52-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Honda koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog uključivanja u promet s parkirališta vozilom je udarila u osobni automobil Peugeot koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 44-godišnja vozačica. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 25. studenoga oko 14 sati, u Križevcima na Trgu Josipa Juraja Strossmayera 54-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel križevačke registarske oznake u smjeru raskrižja s Ulicom kralja Tomislava. Dolaskom do raskrižja zbog nepropisnog skretanja vozilom je udarila u osobni automobil Mercedes križevačke registarske oznake kojim je upravljao 63-godišnji vozač. Vozačici je naplaćena novčana kazna.
 
Jučer, 25. studenoga oko 14.50 sati, u Sigecu u Ulici Braće Radića 24-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisne vožnje unatrag s parkirališta vozilom je udario u parkirani osobni automobil Peugeot. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 25. studenoga oko 16.50 sati u Đurđevcu u Vinogradskoj ulici 81-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Ford koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog kretanja vozilom je prešao preko rubnog kamena te udario u metalni stup prometne signalizacije (semafor za pješake). Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 25. studenoga oko 18.35 sati u Koprivnici na Peteranskoj cesti 60-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Mini koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa s Ulicom Josipa Bukovčana oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Audi križevačke registarske oznake kojim je upravljao 20-godišnji vozač te je došlo do sudara dvaju vozila.
Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 25. studenoga oko 18.40 sati u mjestu Velika Mučna 62-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Nissan koprivničke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine kretanja udario je u osobni automobil Fiat koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 43-godišnji vozač koji je bio zaustavljen radi prometne situacije ispred sebe. Nakon čega je došlo do odbacivanja Fiata unaprijed i udara u osobni automobil Peugeot zagrebačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 25-godišnji vozač koji je bio zaustavljen radi prometne situacije ispred sebe. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću 62-godišnji vozač napustio je mjesto događaja, naknadno je pronađen i očitana mu je koncentracija alkohola od 1,68 promila te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 25. studenoga oko 19.20 sati, u Koprivnici u Zagrebačkoj ulici 38-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 0,55 promila osobnim automobilom VW čakovečke registarske oznake s priključenom lakom prikolicom Heineman čakovečke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu vozilom je udario u osobni automobil Renault križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 31-godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila