Promet: Tijekom vikenda zabilježeno 10 prometnih nesreća

Slika /ikone/Policija 2019..png

Na području policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je osam osoba ozlijeđeno i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Na području policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je osam osoba ozlijeđeno i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.  
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
U petak, 24. siječnja, oko 7.25 sati, u Bukovju Križevačkom 40 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW zagrebačke registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca. Uslijed nepropisnog pretjecanja skupa vozila – teretno vozilo Man i priključno vozilo križevačkih registarskih oznaka sudario se s osobnim automobilom Audi križevačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 19 – godišnji vozač, koji je odbačen u bočni dio priključnog vozila kojim je upravljao 47 – godišnji vozač. U prometnoj nesreći ozlijeđeni su vozači osobnih automobila čija će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije kao i podnošenje odgovarajućih pismena.
 
U petak, 24. siječnja, oko 10.25 sati, u Križevcima, Ulicom Križevčine 27 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Citroen križevačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika te udario u betonski stup javne rasvjete. U prometnoj nesreći ozlijeđena je 27 – godišnja vozačica i 6 – godišnja putnica u osobnom automobilu čija će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije kao i podnošenje odgovarajućih pismena.

U petak, 24. siječnja, oko 20 sati, u Bukovju Križevačkom 34 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom BMW pulske registarske oznake u smjeru Križevaca. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je prešao na suprotnu stranu kolnika te se sudario s osobnim automobilom Suzuki križevačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47 – godišnji vozač. U prometnoj nesreći ozlijeđeni su vozači osobnih automobila i 40 – godišnja putnica u osobnom automobilu Suzuki čija će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije kao i podnošenje odgovarajućih pismena.

U petak 24. siječnja, oko 21 sat u Koprivničkim Bregima , Ulicom Braće Radića 31 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake u smjeru Ulice Matije Gubca. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal te udario u kolni prilaz kuće. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen vozač osobnog automobila. Vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 24. siječnja, oko 14.30 sati, u Rasinji 55 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Renault varaždinske registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Kolodvorskom ulicom prilikom skretanja u lijevo oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Mercedes njemačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37 – godišnji vozač. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg djela Mercedesa u bočnu stranu Renaulta. Protiv 55 – godišnje vozačice biti će pokrenut prekršajni postupak.

U subotu, 25. siječnja, oko 5.50 sati, u Koprivnici, u Starogradskoj ulici 33 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Škoda koprivničke registarske oznake u smjeru centra grada. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika te udario u prometni znak, vozačici je naplaćena novčana kazna.

U subotu, 25. siječnja, oko 20.30 sati, u Križevcima, na Trgu Svetog Florijana 25 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel Corsa križevačke registarske oznake u smjeru Ulice kralja Tomislava. Dolaskom do raskrižja gdje se prometom regulira prometnim svjetlima (semafor) ušao je u raskrižje na znak zelenog svjetla te uslijed neprilagođene brzine prilikom skretanja u desno udario u osobni automobil Opel Insignia koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 23 – godišnji vozač. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.

U subotu, 25. siječnja, oko 23 sati, na otvorenom djelu ceste Veliki Otok - Đelekovec 35 – godišnji vozač upravljalo je osobnim automobilom Ford zagrebačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal te udario u prometni znak. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

U nedjelju, 26. siječnja, oko 13.30 sati, u Subotici Podravskoj 50 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake u smjeru Varaždinske ulice. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika te udario u betonsku odvodnu cijev. Protiv vozačice biti će pokrenut prekršajni postupak.

U nedjelju, 26. siječnja, oko 22.30 sati, u Reki, u Starogradskoj ulici 21 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u metalnu zaštitnu ogradu, okrenuo se na cesti i sletio van kolnika u odvodni kanal. Vozaču je naplaćena novčana kazna.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila