Promet: Tijekom vikenda zabilježeno šest prometnih nesreća

Slika /ikone/policija natpis4.JPG

Na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustarcija

Na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Izdvajamo:

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
U subotu, 6. lipnja, oko 10.44 sati, u Novigradu Podravskom u Koprivničkoj ulici 22 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Seat koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine prednjim djelom vozila udario je u stražnji dio osobnog automobila Fiat koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 31 – godišnji vozač te udara Fiata u u stražnji dio osobnog automobila Škoda bjelovarske registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 34 – godišnja vozačica, koja je zaustavila vozilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka. U prometnoj nesreći 35 – godišnji putnik je zadobio ozljede koje će biti poznate po zaprimanju liječničke dokumentacije, kao i podnošenje odgovarajućih pismena protiv 22 – godišnjeg vozača.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

U subotu, 6. lipnja, oko 23.30 sati, u Koprivnici na Trgu Eugena Kumičića na parkiralištu 19 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog parkiranja vozilom je udarila u parkirani osobni automobil Renault koprivničke registarske oznake. Vozačica je vozilom napustila mjesto događa te je naknadno pronađena i protiv  nje će biti pokrenut prekršajni postupak. 
 
U nedjelju, 7. lipnja, oko 18 sati, na cesti Bukovje Križevačko – Sveti Ivan Žabno 45 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Fiat bjelovarske registarske oznake za koji je bila priključena laka prikolica. Uslijed neprilagođene brzine prednjom stranom vozila udario je u stražnji dio osobnog automobila VW Touran zagrebačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 67 – godišnja vozačica, a koja je skretala u lijevo. Protiv vozača koji je prouzročio  prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U nedjelju, 7. lipnja, oko 22.30 sati, u Koprivnici 37 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom BMW zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,94 promila. Dolaskom do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava prilikom skretanja u lijevo na parkirališnom prostoru prošao je vozilom preko betonskog rubnika na travnatu površinu i prednjim dijelom vozila udario u zaštitnu kutiju telekomunikacija, koja je odbačena u parkirani osobni automobil VW koprivničke registarske oznake, dok je vozilo BMW udarilo u metalni stup javne rasvjete. Nadalje, vozilo BMW je udarilo u parkirane automobile Ford, Peugeot i Citroen. Potom od siline udara BMW je prešao preko zelene površine i kolnika Trga kralja Tomislava na parkirališni prostor Trga Podravskih Heroja te je vozilom udario u teretni automobil Peugeot koprivničke registarske oznake i limena vrata objekta. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.


 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila