Promet: U protekla 24 sata zabilježene četiri prometne nesreće

Slika /ikone/policija.kc.rotirke.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 13. srpnja, oko 15.10 sati, u Đurđevcu na raskrižju Ulice grada Vukovara i Kolodvorske ulice gdje je promet reguliran kružnim tokom, 71 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake u smjeru Kalinovca. Uslijed neprilagođene brzine osobni automobil je udario u rubni kamen, sletio van kolnika i udario u zid obiteljske kuće. U osobnom automobili se kao putnik nalazio 81 – godišnjak koji je zatražio liječničku pomoć, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije te podnošenje odgovarajućih pismena.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 13. srpnja, oko 7.30 sati, u Križevcima u Ulici Tadije Smičiklasa 57 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Fiat križevačke registarske oznake u smjeru raskrižja s Ulicom branitelja Hrvatske, na kojem se upravlja prometom uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima (semaforima) koji u trenutku prometne nesreće nisu radili (treptavo žuto). Dolaskom do raskrižja vozač je oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Volvo križevačke registarske oznake kojim je Ulicom branitelja Hrvatske upravljao 43 – vozač. Tom prilikom Fiat je udario u Volvo. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 13. srpnja, oko 13.05 sati, na državnoj cesti 210 Molve – Virje 71 – godišnji vozač upravljao je skupom vozila – teretno vozilo Mercedes zagrebačke registarske oznake i priključno vozilo zagrebačke registarske oznake prevozeći u tovarnom sanduku šljunak. Uslijed nepropisnog kretanja teretnim vozilom je udario u rubni kamen, uslijed čega je pukla guma i skup vozila se prevrnuo na kolnik te se šljunak rasipao po kolniku. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak. Zbog vršenja očevida i rasutog šljunka državna cesta bila je zatvorena od 13.25 do 19 sati te se promet odvijao sporednim županijskim i lokalnim cestama uz fizičku regulaciju prometa policijskih službenika.
 
Jučer, 13. srpnja, oko 16 sati, u Križevcima 43 – godišnji državljanin Austrije upravljao je osobnim automobilom Mercedes austrijske registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Petra Zrinskog oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Opel Corsa križevačke registarske oznake kojim je u smjeru Trga sv. Florijana upravljao 59 – godišnji vozač. Tom prilikom Mercedes je udario u prednju lijevu stranu Corse. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila