Promet: U protekla 24 sata zabilježene dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 4. studenoga, oko 9.55 sati, nedaleko Čepelovca 30-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Mercedes koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog mimoilaženja s traktorom Zetor koprivničke registarske oznake za kojeg je bio priključen traktorski priključak (berač kukuruza), čije dimenzije su prelazile dozvoljenu širinu za tu vrstu vozila, a 56-godišnji vozač nije ishodio dozvolu za izvanredni prijevoz te također nije pomaknuo svoje vozilo desnom rubu kolnika. Tom prilikom došlo je do kontakta bočnog ogledala teretnog vozila i traktorskog priključka. Protiv obojice vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
 
Jučer, 4. studenoga, oko 16.25 sati, u Koprivnici, u Ulici Miroslava Krleže, 15-godišnjakinja je upravljala dječjim prijevoznim sredstvom–električnim romobilom krećući se pješačkom stazom koja se proteže uz desni rub kolnika u smjeru Herešinske ulice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ante Neimarevića započela je neoprezno prelaziti kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način, uslijed čega je došlo do udara prednjeg kotača električnog romobila u prednji bočni dio osobnog automobila Audi koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 58-godišnja vozačica, a koja je na desnoj prometnoj traci, u namjeri uključivanja u promet na kolnik Ulice Miroslava Krleže, postupajući po prometnome znaku „Stop“, bila zaustavljena. Prema 15-godišnjakinji bit će pokrenut prekršajni postupak.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila