Promet: Zabilježene četiri prometne nesreće

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće. Izdvajamo

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće. Izdvajamo:

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

U subotu, 19. rujna, oko 15.35 sati, u Svetom Ivanu Žabno 58 – godišnji vozač upravljao je teretnim vozilom Mercedes križevačke registarske oznake za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,84 promila. Prilikom uključivanja u promet oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu BMW zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 39 – godišnji vozač. Tom prilikom Mercedes je prednjom stranom vozila udario u bočnu stranu BMW-a, koji je sletio van kolnika u kanal. U prometnoj nesreći vozač i putnik u osobnom automobilu zadobili su ozljede čija kvalifikacija će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije i podnošenje odgovarajućih pismena. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je uhićen i smješten u posebne prostorije policije.

U subotu, 19. rujna, oko 18.25 sati, na cesti Veliki Raven – Tkalec 55 – godišnji vozač upravljao je traktorom Fend križevačke registarske oznake koji je vukao dva neregistrirana i neosigurana priključna vozila. Prilikom nepropisnog skretanja u lijevo  došlo je do sudara s osobnim automobilom Sharan križevačke registarske oznake kojim je upravljao 49 – godišnji vozač, a koji je bio u punoj fazi pretjecanja navedenog skupa vozila. U prometnoj nesreći45 – godišnja putnica iz osobnog automobila zadobila je ozljede čija kvalifikacija će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije kao i podnošenje odgovarajućih pismena.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

U subotu, 19. rujna, oko 8.30 sati, u Prugovcu u Kolodvorskoj ulici 60 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog uključivanja u promet s kolnog ulaza stražnjom stranom vozila udario je u parkirani osobni automobil Renault koprivničke registarske oznake. Vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i očitana mu je koncentracija alkohola od 3,09 promila te mu je vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila