Promet: Zabilježene četiri prometne nesreće, u tri nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata zabilježene četiri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 30. travnja oko 15.30 sati, u mjestu Goričko 24-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 2,28 promila osobnim automobilom Golf koprivničke registarske oznake u smjeru Kunovca. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika u desni odvodni kanal i prednjim djelom vozila udario u stablo čempresa. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 30. travnja oko 21.05 sati, u Koprivnici 50-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom BMW koprivničke registarske oznake krećući se Zagrebačkom ulicom u smjeru Ulice Ivana Česmičkoga. Dolaskom do raskrižja s Vinogradskom ulicom uslijed neprilagođene brzine prednjom stranom vozila udario je u stražnju stranu osobnog automobila Opel koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 43-godišnja vozačica, a koje je prethodno zaustavila vozilo radi skretanja ulijevo u Vinogradsku ulicu, a radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena. Vozač se odbio podvrgnuti alkotestiranju te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Vozač je smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.  

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Danas, 1. svibnja oko 1.50 sati u Koprivničkom Ivancu 21-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,28 promila osobnim automobilom Hyundai koprivničke registarske oznake krećući se Vinogradskom ulicom u smjeru mjesta Goričko. Zbog neprilagođene brzine, vozilom je sletio van kolnika i prednjom stranom vozila udario u stražnju stranu osobnog automobila Peugeot koprivničke registarske oznake koji se nalazio propisno parkiran na kolnom ulazu kuće. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.

Danas, 1. svibnja oko 6.10 sati, u Rasinji 30-godišnji vozač upravljao je traktorom Deutz-Fahr varaždinske registarske oznake za koji je bio priključen traktorski priključak (sijačica) krećući se Ulicom Mala Rasinja. Tom prilikom nije vodio računa o položaju, brzini i smjeru kretanja vozila te je bočnom stranom traktorskog priključka udario u stražnju stranu osobnog automobila Renault koprivničke registarske oznake koji se nalazio propisno parkiran na kolnom ulazu. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila