Promet: Zabilježene dvije prometne nesreće

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena i prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer, 27. studenoga, oko 18 sati u Đurđevcu u Ulici grada Vukovara na parkiralištu, 55 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Hyundai koprivničke registarske znake te je uslijed neprilagođene brzine vožnjom unazad sletio van kolnika.  Prilikom izvlačenja vozila na kolnik uključili su se 41 i 23 – godišnjak gurajući vozilo sa zadnje strane. Tom prilikom vozač automobila je započeo vožnju unazad a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike te je srušio i podvozjem vozila prešao preko 41 – godišnjaka. Vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,06 promila te je uhićen. U prometnoj nesreći 41-godišnjak je zadobio ozljede, čija kvalifikacija će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, kao i podnošenje odgovarajućih pismena. 

NADOPUNA: Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći protiv 55 – godišnjeg vozača će bit podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer, 27. studenoga, oko 11.30 sati u Koprivnici, Ulica Mosna, 31 – godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Renault zagrebačke registarske oznake te je prilikom nepropisnog uključivanja u promet iz dvorišta, vožnje unazad oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu VW zagrebačke registarske oznake kojim je iz smjera Starogradske ulice upravljala 44 – godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila