Promet: Zabilježene tri prometne nesreće

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.
 
Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 11. siječnja, oko 13.15 sati, u Kalinovcu u Kolodvorskoj ulici 30-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Renault zagrebačke registarske oznake. Prilikom nepropisnog obilaženja 72-godišnje biciklistice bočnim ogledalom došlo je do kontakta u tijelo biciklistice koja je pala na kolnik. Biciklistica je lakše ozlijeđena, a protiv vozača vozila će biti pokrenut prekršajni postupak.  
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 11. siječnja, oko 10.28 sati, u Miholjancu u Ulici Antuna Mihanovića 42-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine vozilo je sletjelo van kolnika i prednjom stranom vozila udario u stablo. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 11. siječnja, oko 18.45 sati, u Virju 25-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Citroen koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 0,94 promila. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika udesno. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti
 
Oprezno u prometu na mokrom i zaleđenom kolniku
 
Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom, odnosno zaleđenom kolniku, kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.

 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila