Promet: Zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 27. prosinca, oko 5.45 sati u Svetom Ivanu Žabno u Zagrebačkoj ulici 24-godišnji vozač upravljao je skupom vozila-teretni automobil Man i priključnim vozilom Krone zagrebačkih registarskih oznaka. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika i priključnim vozilom udario u prometni znak, smjerokazni stupić i betonski stup javne rasvjete. Dionica državne ceste Sveti Ivan Žabno-Škrinjari bila je zatvorena za sav promet od 6.15 do 8.15 sati, a promet se odvijao obilaznim pravcima. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 27. prosinca, oko 14.20 sati na makadamskoj cesti između mjesta Ribnjačka i Mala Črešnjevica 52-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Dacia zagrebačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine vozilo je sletio van kolnika i prednjim djelom vozila udario u stablo. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Noćas, 28. prosinca, oko 00.40 sati u Torčecu u Koprivničkoj ulici nepoznati vozač je upravljao nepoznatim vozilom te sletio van kolnika i udario u tri ukrasna stabla. Vozač je vozilom napustio mjesto događaja i policija za njim traga.

Dobro je podsjetiti

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.                                                                 

 

Pisane vijesti | Promet i vozila