Promet: Zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/policija natpis4.JPG

Na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

U petak, 22. svibnja, oko 11.05 sati, u Ferdinandovcu u Dravskoj ulici 50 – godišnji vozač upravljao je skupom vozila - traktorom Case koprivničke registarske oznake i neregistriranom prikolicom Kassbohrer u smjeru Ferdinandovca. Dolaskom do raskrižja te uslijed skretanja u lijevo došlo je do udara prednjeg kotača u prednju stranu osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 20 – godišnja vozačica u punoj fazi pretjecanja skupa vozila. Tom prilikom je lakše ozlijeđena 53 – godišnja putnica osobnog automobila. Protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

U subotu, 23. svibnja, oko 10.55 sati u Bočkovcu 22 – godišnji vozač upravljao je motociklom Honda bez registarske oznake, bez odgovarajuće kategorije upravljanja motociklom. Uslijed neprilagođene brzine vozač motocikla je pao na kolnik, kližući po kolniku zaustavio se u lijevom putnom jarku, dok se motocikl kližući po kolniku zaustavio na lijevoj prometnoj traci. Vozač motocikla je ozlijeđen, kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 22. svibnja, oko 10.40 sati, na županijskom cesti 2138, 52 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW križevačke registarske oznake,krečući se iz smjera mjesta Selanec. Dolaskom do raskrižja sa državnom cestom 22 oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Hyundai križevačke registarske oznake, kojim je upravljala 34 – godišnja vozačica u smjeru Gornje Rijeke. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U subotu, 23. svibnja, oko 13.50 sati u Đurđevcu u Ulici Vladimira Nazora 32 – godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom MAN koprivničke registarske oznake u smjeru Ulice Stjepana Radića. Tom prilikom je sa kranom koji se nalazio na vozilu zahvatio žice za električnu energiju i telefon te je došlo do loma instalacija četiri obiteljske kuće. Materijalna šteta će biti poznata po zaprimanju odštetnih zahtjeva. Vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
U subotu, 23. svibnja, oko 14.40 sati, u Novigradu Podravskom u Ulici Trnovec 43 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Uslijed skretanja u lijevo došlo je do udara u osobni automobil VW koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 38 – godišnji vozač u punoj fazi pretjecanja pod utjecajem alkohola 1,97 promila. Protiv 43 – godišnjeg vozača bit će pokrenut prekršajni postupak, a 38 – godišnji vozač je uhićen te je 24. svibnja doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici gdje je kažnjen novčanom kaznom od 10.200 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila