Promet: Zabilježeno šest prometnih nesreća

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je šest prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

U petak, 2. listopada, oko 10.05 sati, u Đurđevcu 27 – godišnji vozač upravljao je skuterom Piaggio bjelovarske registarske oznake krećući se nogostupom Ulice Grgura Karlovčana. Dolaskom do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava skrenuo je na nogostup rečene ulice te prilikom oduzimanja prednosti prolaska prednjim djelom skutera udario u prednji dio bicikla kojim je nogostupom upravljala 71 – godišnjakinja. Tom prilikom biciklistkinja je pala i zadobila lake tjelesne ozljede. Protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Također, oko 15.45 sati, u Koprivnici na Varaždinskoj cesti 21 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Golf koprivničke registarske oznake u smjeru raskrižja sa Zagrebačkom ulicom. Uslijed neprilagođene brzine prednjim djelom vozila udarila je u stražnji dio osobnog automobila Golf koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 35 – godišnji vozač, a koji je zaustavio vozila radi skretanja u lijevo. U prometnoj nesreći oboje vozača zadobili su lake tjelesne ozljede. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Nadalje, oko 18 sati, u Virju u Ulici Mitrovica 66 – godišnji vozač upravljao je biciklom. Uslijed nepropisnog kretanja, odnosno krivudanja kolnikom, vozač je pedalom bicikla udario u rubni kamen kolnika te pao na travnatu površinu. Vozač je lakše ozlijeđen, a upravljao je pod utjecajem alkohola od 2,29 promila te je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

U petak, 2. listopada, oko 13.15 sati, u Koprivnici 74 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Đure Basaričeka u smjeru raskrižja s Ulicom Ivana Meštrovića gdje je promet reguliran kružnim tokom prometa. Dolaskom do raskrižja, oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Audi koprivničke registarske oznake, kojim je krećući se kružnim tokom upravljala 36 – godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju vozila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Također, oko 15.30 sati, u Đurđevcu u Ulici Grada Vukovara 50 – godišnji vozač upravljao je teretnim vozilom Fiat koprivničke registarske oznake. Uslijed ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu, prednjim djelom vozila udario je u stražnji dio osobnog automobila BMW koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 23 – godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Nadalje, oko 20.55 sati, u Đurđevcu u Vinogradskoj ulici 54 – godišnji vozač upravljao je biciklom krećući se nogostupom, pod utjecajem alkohola od 1,20 promila te na sebi nije imao reflektirajući prsluk, a ni reflektirajuću biciklističku odjeću. Vozač je izgubio ravnotežu, pao s bicikla te biciklom udario u propisno parkirani osobni automobil. Vozač bicikla je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila