Prometna nesreća s materijalnom štetom u Koprivnici

Slika /ikone/1policija natpis.jpg

Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću vozilom je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

Jučer, 7. prosinca, oko 6.45 sati, u Koprivnici u Ulici Danica 38-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake u smjeru Ulice Ivana Česmičkoga. Prilikom nepropisnog mimoilaženja s autobusom Neoplan bjelovarske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnji vozač, došlo je do kontakta bočnih strana vozila. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću vozilom je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometnih nesreća s materijalnom štetom

Ponovno podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom dužni, ukoliko je to moguće, vozila ukloniti s kolnika, omogućiti normalno odvijanje prometa, te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima prije nego napuste mjesto prometne nesreće.  U slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari, vozač je dužan tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću.

Pisane vijesti | Promet i vozila