Prometna preventiva na tehničkim pregledima traktora

Slika PU_KK/Vijesti/2012/03/PeteranecTraktori.jpg

U četvrtak, 15. ožujka, policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, uz prisutnost kontrolora Stanice za tehnički pregled, održao je tribinu u Peterancu povodom obavljanja redovnih tehničkih pregleda traktora, prikolica i radnih strojeva na terenu. Tema tribine bila je prometovanje traktora, tehnička ispravnost i osiguranje traktora i upravljanje pod utjecajem alkohola.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U četvrtak, 15. ožujka, policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, uz prisutnost kontrolora Stanice za tehnički pregled,  održao je tribinu u Peterancu povodom obavljanja redovnih tehničkih pregleda traktora, prikolica i radnih strojeva na terenu. Tema tribine bila je prometovanje traktora, tehnička ispravnost i osiguranje traktora i upravljanje pod utjecajem alkohola.

Traktoristima  je naglašena obveza registracije i osiguranja traktora, korektno i odgovorno ponašanje u prometu, češće izvršavanje dnevnih preventivnih tehničkih pregleda traktora i priključnih vozila (poglavito svjetla i uređaja za zaustavljanje) i potreba uklanjanja blata sa kotača prilikom uključivanja vozila sa zemljane ceste ili oranice na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom.

Upućeni su da prilikom obavljanja poljodjelskih radova ne skidaju s traktora kabinu ili zaštitni okvir i prilagode način upravljanja traktorima konfiguraciji terena (nagib, nizbrdica), kako ne bi došlo do prevrtanja traktora. Upučeni su da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i  da ne prevoze više osoba nego što ima ugrađenih sjedala. Također, skrenuta im je pozornost da se na traktorskim priključcima ne voze osobe, da ne upravljaju prije stjecanja prava te ne dopuštaju upravljanje osobama koje nisu za to stekle uvjete.



Stranica