"Prometna učilica" - Natjecanje iz poznavanja prometnih propisa

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2020/11/PLAKAT OSNOVNA.jpg
  • Slika

Pozivamo sve škole i sve učenike osnovnih i srednjih škola da pristupe natjecanju i pokažu svoje znanje iz poznavanje prometnih propisa u sklopu „Prometne učilice“

Foto: Ilustracija

I ove godine, putem web-aplikacije „Prometna učilica“, provesti će se natjecanje iz poznavanja prometnih propisa. Ove godine provesti će se dvanaesto natjecanje za učenike osnovnih škola, te četvrto natjecanje za učenike srednjih škola.
 
Web-aplikacija „Prometna učilica“ namijenjena je učenicima svih razreda osnovnih škola i srednjih škola za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa, a nalazi se na internet adresi: http://ucilica.skole.hr.
 
Kako bi se povećala razina poznavanja prometnih propisa i pravila, te kako bi povećanje prometne kulture smanjilo stradavanje mladih u prometnim nesrećama i potaknulo što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske i srednjoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, tvrtkom Moj telekom d.o.o. iz Zagreba i CARNet-om, organizira i provodi natjecanje iz poznavanja prometnih propisa.
 
Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Koprivničko-križevačke županije i to pojedinačno, a isto tako i za svoj razred i za svoju školu, zajedno s drugim učenicima.
 
Natjecanje se u cijelosti provodi na stranicama Prometne učilice i dovoljno je da se učenik prijavi sa svojim korisničkim podacima, potvrdi svoj razred i podatke te skuplja bodove. Da bi učenici mogli sudjelovati u natjecanju, nastavnici i profesori im moraju potvrditi profil.
 
Bodovi se skupljaju pregledom poučnih sadržaja, rješavanjem pripadajućih vježbi i rješavanjem posebnih ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.
 
Kako je za pristup natjecanju nužno korisničko ime i lozinka, upućujemo djecu – učenike osnovnih i srednjih škola da se za istu obrate svojim razrednicima.
 
Natjecanje počinje 16. studenoga i traje do 31. prosinca 2020. godine.
 
Za najbolje škole, razred i učenike, te voditelja najboljeg razreda, predviđene su nagrade. 
 
Ovim putem pozivamo sve škole i sve učenike osnovnih i srednjih škola da pristupe natjecanju i pokažu svoje znanje iz poznavanje prometnih propisa u sklopu „Prometne učilice“.
 

Najave | Promet i vozila