"Prometna učilica" - natjecanje iz poznavanja prometnih propisa

Slika PU_KK/Vijesti/2017/09/PU_plakat_2017_o_natjecanju.jpg

I ove godine, kao i prethodnih osam, putem web-aplikacije „Prometna učilica“, provesti će se natjecanje iz poznavanja prometnih propisa.

Foto: Ilustracija 

I ove godine, kao i prethodnih osam, putem web-aplikacije „Prometna učilica“, provesti će se natjecanje iz poznavanja prometnih propisa. 

Web-aplikacija „Prometna učilica“ namijenjena je učenicima svih razreda osnovnih škola za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa, a nalazi se na Internet adresi: http://ucilica.skole.hr.

Kako bi se potaknulo što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i CARNet-a, organizira i provodi natjecanje iz poznavanja prometnih propisa. 

Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije i to pojedinačno, a isto tako i za svoj razred i za svoju školu, zajedno s drugim učenicima.

Natjecanje se u cijelosti provodi na stranicama Prometne učilice i dovoljno je da se učenik prijavi svojim korisničkim podacima, potvrdi svoj razred i podatke i skuplja bodove. Da bi učenici mogli sudjelovati u natjecanju, nastavnik im mora potvrditi profil.

Bodovi se skupljaju pregledom poučnih sadržaja, rješavanjem pripadajućih vježbi i rješavanjem posebnih ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova. 

Kako su za pristup natjecanju nužni korisničko ime i lozinka, upućujemo djecu – učenike osnovnih škola da se za istu obrate svojim razrednicima. 

Natjecanje počinje 1. listopada i traje do 30. studenog 2017. godine. 

Ukupno je osigurano 45 vrijednih nagrada. Za najbolje škole, razred i učenike, te voditelja najboljeg razreda, predviđene su nagrade i to: 

-       za 3 najbolje škole – prijenosno računalo

-       ukupno najuspješniji razred  – jednodnevni izlet po izboru,

-       voditelj najuspješnijeg razreda – Tablet PC, 

-       za najbolje učenike od 1. do 8. razreda (za svaki razred pojedinačno)

o   1. mjesto – smartphone,

o   2.  mjesto – role,

o   3. mjesto – VR naočale,

o   4. mjesto – sportski ruksak, te

o   5. mjesto – eksterna baterija za mobitel. 

Ovim putem pozivamo sve škole i sve učenike osnovnih škola da pristupe natjecanju iz poznavanja prometnih propisa u sklopu „Prometne učilice“.



Stranica