Prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće. Izdvajamo:      
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 30. siječnja oko 8.55 sati, na državnoj cesti broj 10 Križevci – Vrbovec 60-godišnji vozač upravljao je skupom vozila - teretno vozilo Volvo i priključno vozilo Krone koprivničke registarske oznake, a kojem je isteklo važenje prometne dozvole i važenje preventivnog periodičnog tehničkog pregleda.
Zbog neprilagođene brzine vozač je teretnim vozilom naletio na postavljene prometne čunjeve, koji su na kolniku bili postavljeni radi označavanja vozila, a potom i na stražnji dio službenog policijskog vozila, koje je bilo parkirano na desnoj prometnoj traci uz zaštitnu metalnu ogradu s upaljenim plavim rotacijskim svjetlima zbog vršenja očevida na zaštitnoj ogradi radi oštećenja iz ranijeg razdoblja. 
Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 30. siječnja oko 15.40 sati, u mjestu Batinske u Ulici Ravna 30-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW Golf koprivničke registarske oznake kojem je istekla važnost prometne dozvole i police osiguranja. Zbog neprilagođene brzine vozač je vozilom sletio van kolnika i udario u betonske nosače cvijeća, metalni stup rasvjete i stablo bora. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja, naknadno je pronađen i očitana mu je koncentracija alkohola od 1,84 promila te je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak. 

Jučer, 30. siječnja oko 18 sati, u Molvama u Marijanskoj ulici 69-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW Golf koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,76 promila i za vrijeme kada mu je važnost vozačke dozvole istekla. Zbog nepropisne vožnje unatrag vozilom je udario u parkirani osobni automobil Mercedes koprivničke registarske oznake. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila