Pronalazak i dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva

Slika /PU_KK/Vijesti/2021/11/pronalazak.jpg

Minsko-eksplozivna sredstva i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Pronalazak streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava
 
Jučer, 9. studenoga na koprivničkom području građanin je prilikom čišćenja kupljene nekretnine pronašao dvije ručne bombe, tromblonsku minu, 38 komada raznog streljiva, detonirajući štapin i kapislu te 100 grama eksploziva. Minsko-eksplozivna sredstva i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.
 
Dragovoljna predaja streljiva
 
Jučer, 9. studenoga osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala osam komada plinskog pištoljskog streljiva. Streljivo je preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  
 
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica