Prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, pa napustio mjesto događaja

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u ponedjeljak, 19. travnja, oko 16 sati, u Gotalovu u Ulici Stjepana Radića 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Hyundai koprivničke registracijske oznake te uslijed nepropisnog kretanja vozilom sletio na travnatu površinu, udario u betonske cvjetnjake koji su odbačeni u metalnu ogradu. Također, vozač je upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.  

Dobro je podsjetiti

U slučaju događanja prometne nesreća u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima sudionici su dužni odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima. Vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće prije nego ispune i potpišu Europsko izviješće ili na drugi način ne razmijene osobne podatke i podatke o vozilima.

U slučaju događanja prometne nesreće samo s materijalnom štetom kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Novčanom kaznom od 3000 do 7000 kuna kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće. Vozaču će se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odgovarajuće kategorije u trajanju od najmanje 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila