Proveden pojačani nadzor - Europski dan bez poginulih u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/09/edward.policija.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 90 vozača


Tijekom 26. rujna 2019. g. kada se provodio Europski dan bez poginulih u prometu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe ozlijeđene. Uzroci događanja ovih prometnih nesreća bili su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i oduzimanje prednosti prolaska. Sudionici nesreća nisu bili pod utjecajem alkohola.
 
U sklopu Europskog dana bez poginulih u prometu policijske službenice za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održale su predavanja učenicima tri prva razreda Osnovne škole „Đuro Ester“ u Koprivnici, policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su info-točke na temu Europskog dana bez poginulih u prometu u Svetom Ivanu Žabno i Križevcima, a policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održali su predavanje učenicima trećih razreda Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici.
 
Od 00.00 do 24.00 sata dana 26. rujna 2019. g. na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodio se pojačani brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela te vozača mopeda i motocikala.
 
Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 90 vozača od čega jedan vozač mopeda i jedan vozača motocikala. Utvrđeno je 55 prekršaja od čega 40 ciljanih aktivnosti. Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je 6 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nepropisnog korištenja sigurnosnog pojasa i 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Iako vozači mopeda i motocikala nisu zatečeni u činjenju prekršaja, zabilježena je prometna nesreća u kojoj je sudjelovao vozač motocikla zbog nepropisnog mimoilaženja, a koji je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, neregistriranim i neosiguranim motociklom i vozač osobnog automobila.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 22.33 sati na Trgu dr. Tomislava Bardeka u Koprivnici kada je 45 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,53 promila. Vozač je isključen iz daljnjeg prometovanja.
 
Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u 22.40 sat u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj kada se 21 - godišnji vozač teretnog automobila kretao brzinom od 126 km/h iako je najveća dopuštena brzina kretanja u rečenoj ulici prometnim znakom ograničena na 80 km/h.
 
Ističemo da tijekom Europskog dana bez poginulih u prometu na području Republike Hrvatske zabilježena jedna prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.
 
Podršku Europskom danu bez poginulih u prometu dali su novinari medija s područja policijske uprave, malonogometni klub Radnik iz Križevaca, pripadnici JVP Križevci, Crvenog križa Križevci, rukometašice RK „Podravka Vegeta“, nogometaši NK „Slaven Belupo“, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, učenici OŠ „Braće Radića“ Koprivnica, djeca dječjih vrtića iz Gole i Repaša, načelnik Općine Gola i policijski službenici.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila