Provedena akcija „Nadzor teretnih automobila i autobusa“

Slika PU_KK/Vijesti/2017/03/ilust.policija.png

Tijekom akcije izvršen je nadzor 10 teretnih vozila i četiri autobusa. Utvrđeno je pet prekršaja vozača teretnih vozila iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su dva prekršaja vezana uz nepravilan smještaj tereta na vozilu, jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje i prekršaj tehničke ispravnost vozila.

Foto: Ilustracija

Jučer, 16. svibnja, od 7 do 10 sati na području PU koprivničko-križevačke provedena je akcija „Nadzor teretnih automobila i autobusa“.

Tijekom akcije izvršen je nadzor 10 teretnih vozila i četiri autobusa. Utvrđeno je pet prekršaja vozača teretnih vozila iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su dva prekršaja vezana uz nepravilan smještaj tereta na vozilu, jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje i prekršaj tehničke ispravnost vozila.

Iz oblasti Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđen je jedan prekršaj vozača teretnog automobila i prekršaj vozača autobusa vezan uz vrijeme upravljanja vozilom.

Tijekom provođenja akcije nisu zabilježene prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači teretnih vozila.



Stranica