Provedena preventivna akcija i edukacija djece

Slika PU_KK/Vijesti/2018/02/InfoTRasinja_1.JPG

Foto: PU koprivničko - križevačka

Jučer je, 20. veljače, od 7 do 13 sati Postaja prometne policije Koprivnica provela preventivno - represivnu akciju nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, mobitela i nadzora prijevoza djece u vozilima.

Tijekom akcije kontrolirano je 24 vozača, od toga 22 vozača osobnih automobila i dva vozača autobusa. Utvrđen je 21 prometni prekršaj, od toga 16 nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepravilan prijevoz djece u vozilu, tri nekorištenja svjetala i uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Za vrijeme akcije u Dječjem vrtiću „Igra“ u Rasinji održana su predavanja djeci polaznicima vrtića i polaznicima male škole, na temu sudjelovanja prometovanja djece u prometu. Djeca su educirana kako se moraju kretati pješaci i biciklisti u prometu, o korištenju reflektirajuće odjeće i reflektirajući traka, pravilnom prijevozu djece u vozilu, te su upoznata s prometnom signalizacijom i kako postupiti po istoj. Djeca su pokazala veliko znanje o prometu i aktivno se uključila u predavanje.

Isto tako za vrijeme akcije postavljena je info - točka kod dječjeg vrtića na temu korištenja sigurnosnog pojasa i sigurnog prijevoza djece u vozilu. Tom prilikom policijska službenica prisutne je educirala o korištenju sigurnosnog pojasa u vozilu i kako pravilno prevoziti djecu u vozilu, a djeca su im dijelila svoje crteže s porukama vezanim uz njihovu sigurnost u prometu. 
 



Stranica