Provedena preventivna akcija „Mladi vozači i poštivanje prometnih propisa“

Slika PU_KK/Vijesti/2017/03/prevencija.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U četvrtak, 16. ožujka, od 14 do 18 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je preventivna akcija „Mladi vozači i poštivanje prometnih propisa“, a ista je bila usmjerena prema mladim vozačima, poštivanju brzine kretanja vozila i korištenju sigurnosnog pojasa. 

Tijekom preventivne akcije kontrolirano je 88 vozila i vozača, te je utvrđeno ukupno 13 prekršaja, od čega pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nekorištenja svjetala na vozilu, prekršaj vožnje tehnički neispravnim vozilom, prekršaj prekoračenja brzine kretanja i dva ostala prekršaja, dok su svim vozačima izrečena upozorenja. 

U sklopu akcije kontrolirano je 12 osoba u dobi od 24 do 30. godina i osam mladih vozača kod kojih je utvrđen prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa. 

Svim kontroliranim vozačima uručeni su letci „Oprezno u prometu“ i 10 brošura „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“, dok je njih 42 nagrađeno prigodnim preventivnim materijalima - privjescima „Spasite život!“ i blokovima „Prilagodite brzinu kretanja“. 

Vozačima i putnicima u vozilu skrenuta je pozornost na važnost poštivanja prometnih propisa. Tijekom provođenja preventivne akcije, prometne nesreće nisu zabilježene.



Stranica