Provedena preventivna akcija u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2018/03/akcija.uskrs.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 29. ožujka, od 11.30 sati do 18 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je preventivna akcija „Siguran Uskrs na prometnicama“, usmjerena na nadzor brzine kretanja, poštivanje prednosti prolaska, korištenje mobitela, sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, nadzor mladih vozača, vozača bicikala, pješaka, alkoholiziranosti vozača, poštivanje svjetala na semaforu i dr. 

Tijekom akcije izvršen je nadzor 28 osoba, odnosno kontrolirana su  tri pješaka, šest vozača bicikala i 19 vozača osobnih vozila, dok su u prometu zatečena i kontrolirana dva mlada vozača. Utvrđena su dva prekršaja tehničke neispravnosti, te su vozačima kod kojih su utvrđeni prekršaji izrečena usmena upozorenja. 

U sklopu preventivne akcije pregledane su dvije dječje autosjedalice, od kojih je jedna bila ispravno montirana i dijete je bilo ispravno smješteno u istu, dok je kod druge autosjedalice utvrđeno da se dijete prevozi na neispravan način odnosno autosjedalica nije bila primjerena djetetovom fizičkom razvoju. Svim sudionicima u prometu podijeljeni su letci „Sretan Uskrs – birajte život“, pješacima i vozačima bicikala uručene su reflektirajuće trake za ruke i blokovi, a vozačima osobnih vozila uručeni su privjesci „Biraj život poštuj prometne propise“.



Stranica