Provedena preventivno-represivna akcija "Vikend bez alkohola"

Slika PU_KK/Vijesti/2015/06/alkotestiranje.jpg

Od 19. do 21. lipnja, na jezeru Šoderica održan je 18. moto skup u organizaciji Moto kluba Roosters Koprivnica. Tradicionalno i ove godine Postaja prometne policije Koprivnica aktivno se uključila u provedbu rečenog skupa na način pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikla, mladih vozača, postavljanje info točke na ulasku i izlasku iz kampa. Vršen je pojačan nadzor prometa na jezeru Šoderica.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Od 19. do 21. lipnja, na jezeru Šoderica održan je 18. moto skup u organizaciji Moto kluba Roosters Koprivnica. Tradicionalno i ove godine Postaja prometne policije Koprivnica aktivno se uključila u provedbu rečenog skupa na način pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikla, mladih vozača, postavljanje info točke na ulasku i izlasku iz kampa. Vršen je pojačan nadzor prometa na jezeru Šoderica.

Također, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica  osigurali su defile vozača mopeda i motocikla na relaciji Šoderica – Koprivnica – Šoderica. 

Tijekom, 20./21. lipnja, od 22 do 4 sata na ulasku/izlasku u kamp  Šoderica, policijske službenice za preventivu postavile su info točku. Tijekom provođenja ove preventivne aktivnosti, sudionicima u prometu dijeljeni su savjeti  o obvezi korištenja zaštitne kacige, prilagođavanje brzine kretanja vozila te obvezi poštivanja prometnih propisa. Ujedno je vršeno preventivno alkotestiranje na izlasku iz kampa, a kojem je pristupilo oko 200-njak vozača mopeda i motocikla, ali i drugih sudionika u prometu. Najveća koncentracija preventivnog alkotestiranja zabilježena je kod vozača motocikla, a iznosila je 2,89 promila.

Također, od 17 sati u petak, 19. lipnja, do 6 sati u nedjelju, 21. lipnja, Postaja prometne policije Koprivnica, provela je preventivno-represivnu akciju "Vikend bez alkohola". Tijekom akcije kontroliran je 171 vozač od čega 118 vozača osobnih automobila, tri vozača teretnih automobila, vozač zaprežnog vozila, 19 vozača bicikala, dva vozača mopeda i 28 vozača motocikala. Zabilježeno je ukupno 60 prekršaja, od čega 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nepropisne i neprilagođene brzine kretanja, dva nepropisna pretjecanja, četiri nekorištenja sigurnosnih pojasa, šest tehničkih neispravnosti, te 20 ostalih prekršaja. Iz prometa su isključena 23 vozača i devet vozila, a oduzeto je 11 vozačkih dozvola. Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 19. lipnja, u 20.35 sati u Glogovcu kod vozača teretnog automobila, a iznosila je 2,26 promila.

Tijekom provođenja ovih aktivnosti zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su dva vozača motocikla i jedna putnica u osobnom automobilu teško ozlijeđeni, a vozačica osobnog automobila je lakše ozlijeđena. Uzroci događanja ovih nesreća bili su nepropisno pretjecanje i ostale greške vozača. 



Stranica