Radionica u PŠ Gotalovo

Slika PU_KK/Vijesti/2013/12/gotalovo.9.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 16. prosinca, u Područnoj školi Gotalovo, policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika i policijski službenik Policijske postaje Koprivnica održali su radionicu u sklopu projekta Policijske uprave „Dan kao san“. Radionica je održana za 19 učenika, od 1. do 4. razreda, a na radionici su sudjelovali  bake i djedovi. 

Tijekom radionice prikazani su video sadržaji, dok su s učenicima i njihovim bakama i djedovima odigrani kraći interaktivni igrokazi, a sve s ciljem da se upoznaju s možebitnim potencijalnim opasnostima za osobe starije životne dobi i djecu, te kako se zaštititi.

Primjere kako osobe sklone vršenju imovinskih delikata koriste razne modalitete da bi ušle u kuću/stan, te da bi se domogle novaca, dragocjenosti i sl. 

Također, djeca, bake i djedovi upoznati su o pravilnom načinu ophođenja prema osobama s invaliditetom, osobama u kolicima, te slijepim i slabovidnim osobama. 

Na radionici se razgovaralo o odnosu djece, unuka, prema bakama i djedovima, što stariji čine za nas, te na koji su nam način pomagali kada smo bili mali, sada mi moramo pomoći njima i učiti jedni od drugih. 

Ovakav način radionice izuzetno je dobro prihvaćen među djecom i odraslima u kombinaciji - djedovi, bake - unuci, budući da su svi aktivno uključeni. 

Na krajuradionice, učenici su s bakama i djedovima crtali i pisali poruke o tome što sunaučili, a neki od radova su izloženiu predvorju Policijske uprave.



Stranica