Recidivisti prometnih prekršaja kažnjeni uvjetnim kaznama zatvora, novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

Slika /ikone/policija-stop (2).jpg

Danas, 9. studenoga na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici - Stalna služba Đurđevac provedena su tri žurna prekršajna postupka nad recidivistima prometnih prekršaja

Foto: Ilustarcija

Prekršaji u cestovnom prometu

Danas, 9. studenoga na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici-Stalna služba Đurđevac doveden je 57-godišnji vozač koji je u ponedjeljak, 8. studenoga u 23 sata u Đurđevcu u Ulici Matije Gupca upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,49 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 5.800 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.  

Također, doveden je 50-godišnji vozač koji je u ponedjeljak, 8. studenoga u 21.25 sati u Štaglincu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,09 promila, za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta i poništena radi nakupljenih više od 12 negativnih prekršajnih bodova rješenjem  Policijske uprave koprivničko-križevačke i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.
Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 38 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije pet mjeseci.

Dovedena je i 40-godišnja vozačica koja je u ponedjeljak, 8. studenoga u 21.40 sati u Imbriovcu upravljala osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita, za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, nije koristila sigurnosni pojas te je u vozilu prevozila više osoba od upisanog u prometnoj dozvoli.
Vozačica je kažnjena novčanom kaznom od 1.300 kuna, kaznom zatvora od 18 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca kad za to stekne uvjete.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila