Recidivisti prometnih prekršaja kažnjeni uvjetnom kaznom zatvora, novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

Slika /ikone/apolicajac i vozilo2.jpg

Jučer, 11. veljače na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici provedena su dva žurna prekršajna postupka nad recidivistima prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Prekršaji u cestovnom prometu

Jučer, 11. veljače, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 20-godišnji vozač koji je u 00.10 sati, u Koprivnici počinio više prometnih prekršaja (nije imao upaljena svijetla na vozilu, nije postupio po naredbi policijskog službenika da zaustavi vozilo, povećavao je brzinu vozila kojom prilikom je došlo do proklizavanja kotača, nije se zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu, nije koristio sigurnosni pojas te je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,67 promila i za vrijeme izrečene zaštitne mjere upravljanja motornim vozilima B kategorije). Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 30 dana uvjetno na 12 mjeseci, novčanom kaznom od 11.500 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.
 
Također, doveden je 42-godišnji vozač koji je u četvrtak, 10. veljače, u 22.38 sati, u Đurđevcu u Ulici Matije Gupca upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,45 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 8.100 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije dva mjeseca. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila