Redovna konferencija za novinare

Slika PU_KK/Vijesti/2018/06/RedKonfsvib_2.JPG

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Redovna mjesečna konferencija za novinare danas je održana u prostorijama Policijske uprave koprivničko - križevačke.

Osnovne pokazatelje stanja sigurnosti u oblasti kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice u mjesecu svibnju novinarima je iznio glasnogovornik Dražen Laljek. Predočeni su i osnovni pokazatelji stanja sigunosti u pet mjeseci ove godine.

Stanje sigurnosti cestovnog prometa s aspekta četiri ubojice u prometu predočio je voditelj Službe policije Damir Jančijev. Uz pokazatelje za pet mjeseci ove godine uputio je sudionicima u prometu niz poruka vezanih uz poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju bez utjecaja alkohola, korištenje sigurnosnog pojasa i nekorištenje mobitela. Ovi aspekti nepoštivanja prometnih propisa detektirani su kao "četiri ubojice u prometu", čijem suzbijanju je usmjerene glavnina aktivnosti prometne policije.

Na konferenciji su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i policijska službenica za prevenciju Maja Gregurović predstavile aktivnosti i rezultate preventivnog projekta "Sigurnost na vodi". Ravnateljica je istaknula da će u suradnji s policijom i ove godine obići naša kupališta, te dijeljenjem promotivnih letaka i drugih materijala upozoravati kupače na opasnosti koje im prijete. Uz ove aktivnosti povoditi će se i prigodne radionice i tečajevi učenicima škola i zainteresiranim građanima, kojima će pružiti potrebna znanja o sigurnosti na vodi i prve pomoći. Policijska službenica za prevenciju Maja Gregurović zahvalila je na suradnji Gradskom društvu Crvenog križa i upoznala s oblicima učešća policije u provedbi ovog projekta i do sada provedenim aktivnostima policije u prevenciji ovakvih nesreća. Predočile je pokazatelje stradavanja, uputila niz prigodnih savjeta i pozvala kupače na oprez.. Predstavljeni su plakati i letci koji će se koristiti u provedbi projekta "Sigurnost na vodi". 



Stranica