Redovna mjesečna konferencija za novinare

Slika /PU_KK/SlikeOpis/PU300x200.jpg

Redovna mjesečna konferencija za novinare danas je, 7. studenoga, održana u prostorijama Policijske uprave koprivničko – križevačke.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Redovna mjesečna konferencija za novinare danas je, 7. studenoga, održana u prostorijama Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice, prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u listopadu novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u deset mjeseci ove godine.

Voditelj Službe policije Damir Jančijev predočio je stanje sigurnosti cestovnog prometa kroz problematiku prometovanja u zimskim uvjetima. Iznio je podatke zabilježenog stanja sigurnosti prometa tijekom prethodne Zimske službe, upoznao sa zakonskim obvezama prometovanja u zimskim uvjetima, te dao niz savjeta vozačima i drugim sudionicima u prometu tijekom zimskih uvjeta na cestama.

Također, najavio je provedbu pojačanih mjera prometne policije Policijske uprave povodom proslave "Martinja", koje će se povoditi od 9. do 12. studenoga. Upoznao je s pokazateljima utjecaja alkohololiziranosti vozača na događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba, te dao niz korisnih savjeta. Predočio je i problematiku prometovanja biciklista i njihovog stradavanja na cestama, upozorio na pojačane aktivnosti proemtne policije i uputio savjete biciklistima za poštivanje propisa i sigurnije prometovanje.

Naposljetku, glasnogovornik je upoznao prisutne s novinama iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana koji uređuje kategorije oružja, postupke nabave, registracije i sakupljanja oružja, produženja roka valjanosti isprava o oružju, načinu postupanja s oružjem i streljivom, postupka oduzimanja oružja i isprava i postupanja prilikom unošenja i iznošenja oružja iz države. 


Pisane vijesti