Rezultati 24 - satne akcije nadzora brzine kretanja vozila

Slika PU_KK/Vijesti/2017/10/laser.1.jpg

Tijekom pojačanog nadzora uočena su i sankcionirana 54 prekršaja, od čega 30 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila. Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine kretanja od 20 do 30 kilometara na sat - 15, devet od 10 do 20 kilometara na sat , četiri od 30 do 50 kilometara na sat i jedan s prekoračenjem do 10 kilometara na sat. Sankcioniran je i jedan prekršaja upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 6 sati 23. studenoga do 6 sati 24. studenog 2017. na području PU koprivničko-križevačke provedena je 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila.

Tijekom pojačanog nadzora uočena su i sankcionirana 54 prekršaja, od čega 30 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila. Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine od 20 do 30 kilometara na sat - 15, devet od 10 do 20 kilometara na sat , četiri od 30 do 50 kilometara na sat i jedno s prekoračenjem do 10 kilometara na sat. Sankcioniran je i prekršaja upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je noćas u 1.50 sati u Koprivničkoj ulici u Kunovec Bregu,  kada je 41 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 123 kilometara na sat, iako je dopuštena brzina 70 kilometara na sat , pri čemu je vozač bio pod utjecajem alkohola od 1,75 promila.

Policijski službenici su nadzor vršili na lokaciji u Križevcima koju su predložili građani, te tom prilikom nisu utvrdili prometne prekršaje.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, a do kojih je došlo radi neprilagođene brzine kretanja vozila.



Stranica