Rezultati 24-satne akcije nadzora tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ i mladih vozača

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Sankcionirano je ukupno 145 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Jučer, 21. rujna 2021. godine, Policijska uprava koprivničko-križevačka provela je 24-satnu akciju nadzora tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ i mladih vozača.
 
Sankcionirano je ukupno 145 prometnih prekršaja, od čega je utvrđeno 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 51 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.
 
Mladi vozači počinili su četiri prometna prekršaja od čega dva nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prekršaj nepropisnog pretjecanja.
 
Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u 9.30 sati u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 121 kilometara na sat iako je najveća dopuštena brzina kretanja u rečenoj ulici prometnim znakom ograničena na 80 kilometara na sat.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 16.20 sati u Prvomajskoj ulici u Starigradu kada je 52-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,85 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg prometovanja.
 
Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila