Rezultati akcije „Nadzor teretnih automobila i autobusa“

Slika PU_KK/Vijesti/2013/02/policajac_autocesta01.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U četvrtak, 14. veljače, od 9 do 13 sati na području Policijske uprave provedena je akcija „Nadzor teretnih automobila i autobusa“. Akcija je provedena u suradnji s Policijskom upravom  virovitičko – podravskom i mađarskom Policijskom upravom Somogy. 

Tijekom akcije policijski službenici izvršili su nadzor 19 teretnih automobila i tri autobusa. Ukupno je ostvareno 18 represivnih mjera, od čega je utvrđen jedan prekršaj vozača teretnog automobila, pet prekršaja vozača autobusa i dva prekršaja pravne osobe – vlasnika vozila i odgovorne osobe u pravnoj osobi. 

Izvršena su 22 tehnička pregleda teretnih automobila i autobusa na cesti. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je sedam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, jedan prekršaj upravljanja vozilom bez upaljenih svjetala i jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Tijekom akcije utvrđen je i prekršaj neposjedovanja tahografskih listića sukladno članku 10. Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. 

Na izvanredni tehnički pregled upućen je jedan autobus, koji je nakon što mu je utvrđena teža tehnička neispravnost, isključen iz daljnjeg prometovanja.



Stranica