Rezultati akcije nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i vozača mopeda i motocikala

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/policajac01.jpg

U petak, 10. kolovoza, od 14 do 22 sata, provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i vozača mopeda i motocikala”.

Foto: Ilustracija  

U petak, 10. kolovoza, od 14 do 22 sata,  provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i vozača mopeda i motocikala”. 

Policijski službenici kontrolirali su 125 vozača i vozila, od čega osam vozača mopeda i pet vozača motocikala. U akciji su ukupno utvrdili 62 prekršaja, od čega12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (od 0,51 do 1,00 – tri prekršaja, od 1,01 do 1,50 – jedan prekršaj, iznad 1,50 – osam prekršaja) i četiri prekršaja vozača mopeda (dva prekršaja nenošenja zaštitne kacige i dva prekršaja nenošenja vozačke dozvole). Vozači motocikala nisu počinili prekršaje.           

Od ukupnog broja kontroliranih vozača tijekom akcije kontrolirano je 15 žena, od kojih je jedna vozačica  upravljala biciklom pod utjecajem alkohola. 

Tijekom provođenja akcije za pet vozača bio je određen smještaj u posebnu prostoriju do otriježnjenja, jedan vozač je uhićen, te je protiv istog proveden žurni prekršajni postupak u kojemu je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije 12 mjeseci, nakon čega je predan u Zatvor u Bjelovaru.  

 Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u 20.30 sati u Sajmišnoj ulici u Koprivnici kada je hrvatski državljanin (1981) zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,88 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Doveden je na Prekršajni sud u Koprivnici gdje je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije od 12 mjeseci, te je predan u zatvor u Bjelovar. 

Tijekom provođenja akcije u prekršaju upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola zatečen je jedan recidivista. 

Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je vozač bicikla teško ozlijeđen, a koju je prouzročio vozač pod utjecajem alkohola.  Tijekom provođenja akcije nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica