Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2014/alkohol čaša.bmp

Tijekom akcije izvršen je nadzor nad 105 vozača. Ukupno je utvrđeno 18 prometnih prekršaja. Zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je 12 vozača.  

Foto: Ilustracija

Tijekom, 6./7. studenoga, od 21 do 4 sata,  na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača“. 

Tijekom akcije izvršen je nadzor nad 105 vozača. Ukupno je utvrđeno 18 prometnih prekršaja.  Zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je 12 vozača.

Najviše vozača upravljalo je vozilima pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 0,50 do 1,00 g/kg (7), a potom u koncentracijama do 0,50 g/kg (2) i iznad 1,50 g/kg (2). Jedan vozač upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,00 do 1,50 g/kg. Među vozačima koji su počinili prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola bila su tri mlada vozača. U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smještena su bila dva vozača.

Tijekom akcije, najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u 22.40 sati u Ulici Dražena Horvata u Kozarevcu kod 43 - godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,22 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Tijekom akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koju je prouzročio mladi vozač pod utjecajem alkohola od 0,92 promila.



Stranica