Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača u Đurđevcu i Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2014/12/Djurdjevac.akcija.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Tijekom 28./29. studenoga, od 22 do 6 sati, na području Policijske postaje Đurđevac provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola”. 

Policijski službenici kontrolirali su 33 vozača i vozila. U akciji su ukupno utvrdili devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (do 0,50 g/kg –jedan prekršaj, od 0,51 do 1,00 – tri prekršaja, od 1,01 do 1,50 – četiri prekršaja te iznad 1,50 – jedan prekršaj). 

Također, od 22.30 do 23.30 sati u Virju, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac postavila je info-pult. Na info-pultu su dijeljeni promotivni letci vezani uz utjecaj alkohola priliko upravljanja vozilima, vozačima su davani savjeti, a koji su mogli i informativno provjeriti alkoholiziranost uređajima za ispitivanje alkoholiziranosti. 

Tijekom provođenja akcije oko 22.50 sati u Kozarevcu u Ulici Ljudevita Gaja zbog neprilagođene vožnje osobni automobil sletio je van kolnika i udario u betonski stup električnih vodova i drvenu ogradu kuće. Vozač je teže ozlijeđen, a bio je pod utjecajem alkohola od 1.98 promila što je ujedno i najveća izmjerena koncentracija alkohola. 

Također, tijekom 29./30. studenoga, na području Policijske postaje Križevci, provedena je  preventivno – represivna akcija, usmjerena na  nadzor alkoholiziranosti vozača. 

Tijekom akcije kontrolirano je 82 vozača od kojih su tri vozača zatečena pod utjecajem alkohola i to u koncentracijama iznad 1,50 g/kg jedan vozač, i od 0,51 do 1,00  g/kg  jedan  vozača i od 01,00 g/kg do 1,50 g/kg, jedan vozač. 

Od tri vozača, dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju do otrježnjenja, a nad 48 – godišnjim vozačem je proveden žurni prekršajni postupak na Prekršajnom sudu u Križevcima. Vozač je u nedjelju oko 0.30 sati u svetom Ivanu Žabnu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,01 promila i bez položenog vozačkog ispita. Kažnjen je novčanom kaznom od 9900 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci. 

Tijekom provođenja akcije, u Križevcima, ispred ugostiteljskog objekta policijski službenici su postavili info točku na temu alkoholiziranosti u prometu, na kojoj su posjetiteljima dijeljeni prigodni promidžbeni materijali, dok su vozači mogli postavljati i pitanja vezana uz policijska postupanja.



Stranica