Rezultati akcije nadzora biciklista

Slika PU_KK/Vijesti/2012/02/biciklisti.9.2.300.gif

Danas 10. veljače, od 5 do 8 sati, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke provedena je preventivno - represivna akcija nadzora vozača bicikala.

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Danas 10. veljače, od 5 do 8 sati, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke provedena je preventivno - represivna akcija nadzora vozača  bicikala. 

Tijekom akcije izvršen je nadzor nad 46 vozača bicikala. Sve ostvarene aktivnosti usmjerene su na prekršaje koje su počinili vozači bicikala.          

U akciji je ostvareno ukupno 25 aktivnosti na vozače bicikala, i to: 10 prekršaja nekorištenja reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće, osam prekršaja nekorištenje svjetala, šest prekršaja odnosilo se na tehničku neispravnost bicikala i jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola. 

Tijekom akcije u 6.15 sati u Koprivnici, u Ivanjskoj ulici zatečen je hrvatski državljanin ( 1973) kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola od 1,27 g/kg. Vozač bicikla je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici biciklistima su uručili 46 letaka  „Pravila sigurnog sudjelovanja bicikala u cestovnom prometu“ i bljeskalica za bicikle.



Stranica