Rezultati akcije nadzora brzine

Slika /ikone/brzina.1.png

Na području PU koprivničko-križevačke provedena je akcija nadzora brzine, sukladno planu aktivnosti organizacije TISPOL na području država Europske unije  

Foto: Ilustracija

U srijedu, 14. kolovoza 2019. g. na području PU koprivničko-križevačke provedena je akcija nadzora brzine kretanja vozila, mopeda i motocikala, sukladno planu aktivnosti organizacije TISPOL na području država Europske unije.
 
U sklopu provedbe akcije uočeno je i sankcionirano ukupno 59 prekršaja, od kojih 52 prekršaja vezana uz brzinu kretanja vozila.
Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine kretanja od 20 do 30 kilometara na sat (23), potom od 10 do 20 kilometara na sat (22), slijedi od 30 do 50 kilometara na sat (5) i do 10 kilometara na sat (2). Izvan naselja nisu utvrđeni prekršaji prekoračenja brzina kretanja.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je 14. kolovoza u 13.36 sati u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 121 kilometar na sat, iako je u navedenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.
 
U sklopu akcije kontroliran je moped i dva motocikla, te utvrđen prekršaj prekoračenja brzine kretanja od strane vozača motocikla.
 
Tijekom akcije nadzora brzine kretanja mopeda i motocikala, prometne nesreće uslijed brzine nisu zabilježene.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila