Rezultati akcije nadzora "četiri glavne ubojice u prometu" i "Dan bez poginulih u prometu"

Slika /ikone/Prometna policija - kontrola.jpg

Tijekom akcije zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom te je akcija „Dan bez poginulih u prometu“ uspješno provedena

Foto: Ilustracija

U srijedu, 21. rujna od 00,00 do 24,00 sata na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija nadzora tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ i mladih vozača, usklađena s planom ROADPOL-ovih operativnih akcija za 2022. godinu, odnosno akcijom „Dan bez poginulih u prometu“.
 
Tijekom provedbe akcije kontrolirana su 134 vozila te je utvrđeno 78 prometnih prekršaja od čega šest prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 
Kontrolirano je osam mladih vozača koji su počinili četiri prekršaja, od čega jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u 17.20 sati, u Glogovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 99 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 19.14 sati, u Đurđevcu u Vinogradskoj ulici, kod 41-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,47 promila.
 
Tijekom akcije iz prometa je isključeno sedam vozača i dva vozila te su oduzete četiri vozačke dozvole.
 
Tijekom akcije zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom te je akcija „Dan bez poginulih u prometu“ uspješno provedena.
 
Jednu prometnu nesreću prouzročio je vozač pod utjecajem alkohola.

Vezane vijesti: Dan bez poginulih u prometu i ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu 16. - 22. rujna
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila