Rezultati akcije nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Kontrolirano je 684 vozila, od čega šest autobusa i 81 teretni automobil

Foto: Ilustracija

Od 13. do 19. veljače 2023.g. na području Policijske uprave koprivničko-križevačke preveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.
 
Kontrolirano je 684 vozila, od čega šest autobusa bez utvrđenih prekršaja, te 81 teretni automobil kod kojih su utvrđena 34 prekršaja od čega 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nekorištenje sigurnosnog pojasa – 7, prekoračenje brzine kretanja vozila – 3, prekršaji vezani uz pretovar vozila – 8, tehnička neispravnost – 4, ostali prekršaji – 7). Iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je pet prekršaja (dokumentacija vozača – 1, vrijeme upravljanja – 2, prekršaji vezani uz tahograf – 2).
 
Akcija se provodila u suradnji s djelatnicima Hrvatskih cesta u vezi nadzora najveće dopuštene mase i dimenzija vozila, kojom prilikom je utvrđeno 17 prekršaja od čega osam vezanih uz pretovar vozila.
 
Tijekom pojačanog nadzora zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom koje su počinili vozači teretnih vozila.
 
U srijedu, 15. veljače 2023.g. od 9 do 14 sati na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom provedena je akcija nadzora teretnih vozila i autobusa. Tijekom akcije izvršen je nadzor 18 teretnih vozila kojom prilikom je utvrđeno 11 prometnih prekršaja, od čega devet prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nekorištenje sigurnosnog pojasa – 5, tehnička neispravnost – 1, pretovar - 3), te dva prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odnosima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu vezanih uz prekoračenje vremena vožnje – 1 i dokumentaciju - 1.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila